Blog feed
Comment feedNOSEDEF 

Twitter

Illustrations


Flickr photos


Music (MySpace)


Leo & Frankki podcast


Videos


Latest posts

JAAAAM
Mjölkmannen
Flesh furniture
Ohly: Djingis kan suga min knäled
Barbarella vs Gudrun
The development get difficulty
Kriss Kross
Självmord, Nazism & Iran
Bono falls off bridge in Sweden - presumed dead
Leo 25!


Older posts

January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
August 2006
September 2006
October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
October 2007
November 2007
December 2007
February 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
April 2009
August 2009
February 2010
May 2011
January 2012
February 2012


music i'm listening to
Thursday, October 26, 2006
OPC end of life
Hej igen.

Svårt att pressa ut nåt ur tangentbordet när det fått ligga och damma igen, men har man en bloggjävel så har man väl ett visst ansvar.

Japanska Fattiga BambiriddareIgår kom en japanska förbi för att plåta mig och Jonna när vi kollar på video. Ett plastskydd på hennes gigantiska Mamiya-kamera hade fastnat, satt som helt jävla fastsmält, vi satt och vred på det, åt fattiga riddare och försökte komma på filmer som både jag och Jonna gråter av, kom överens om att prova Bambi. Den har jag inte sett, men jag blir tårögd av The Incredibles, så det borde funka. Kameran vägrade, vi fick ta en regncheck.

Fina lilla webbjävelÄntligen har jag fått så gott som klart webbsajten åt Livekonstkollektivet MELO . Blev rätt fin, säkert buggig fortfarande. Jag har haft så jävla mycket ångest av att inte kunna fokusera på att få klart den, ska aldrig göra en webbsajt igen. Eller jo, så fint som det blev, blir det säkert fler. Så jävla svårt att uppskatta hur lång tid tar bara, när man gör de så sällan, små kodfel tar timmar, och mycket börja-om-från-början-grejor.

LäderlappenOm du missade 1966 års BatmanZ-bar härommånaden, och det gjorde du, för vi var typ fem personer där, och om du var där så gömde du dig jääävligt bra. Jo, om du missade den då, så missade du den säkert ett par dar senare igen, på ZMF, och nu får du fan börja skärpa dig, för det är lätt den bästa superhjältefilmen som gjorts, åtminstone sen den första batmanrullen från 1943. Den har jag inte sett, men den lär vara en pärla med rasistiska påhopp på japaner och utan superskurkar. Men 60-talsfilmen hade allt som TV-serien hade, inklusive den jävligt fitte svärmorsdrömmen Adam West. Alla skurkar var självklart representerade, Cat Woman är sjukt het, och gör självklart ingenting förutom att förföra Batman. Jokern har en liten äcklig mustasch under det vita sminket, kan man se i närbild.

Öppningsscenen snurrar runt på nätet iallafall, den där Läderlappen hänger i en Läderlapps-stege från Läderlapps-helikoptern med en haj i ena benet.

Finsk-svensk hostilitetNär vi inte har allt för jävla mycket att göra på jobbet så odlar vi fientligheten mellan de nordiska länderna. Norge får ta mest stryk, för de har inga representanter. Danmark tar ingen på allvar, så våldsamheterna blir blygsamma. Finland däremot, är en värdig fiende. Fulla, oberäkneliga och beväpnade. Vi tvingade Kniv-Janne att kolla på den fortfarande häpnadsväckande underhållande
Perkele. Det är talande hur roligt Finland är i sig, det måste vara Galenskaparnas enda sketch som inte blivit outhärdligt tråkig med tiden.

MEN. Finnarna kontrar. I hög form. ”Kummeli” heter de tydligen, finlands hetaste (enda?) komiker. Två odödliga Sverigeporträtt har de gjort, på YouTuben under titlarna Sverige och Meanwhile in Sweden. ”Sverige”-låten kan jag inte få ur mitt huvud (Jag tycker om Lennart, han tycker om mig, Fem gånger om dagen, måste tvätta sig). Vilket leder in mig på...

Humor i toner[Uppdatering: kommer på att jag ska återanvända den här rubriken, jag jobbar ju med laserskrivare nuförtiden. Hur kunde jag missa den dubbelbottnade humorn när jag skrev den? Stryp mig.]

Förutom ovan nämnda finska pärla går jag och nynnar på ytterligare två melodier framtagna i rent underhållningssyfte. Den första och främsta är förstås när David Bowie sjunger ”Pug-nosed face” i Extras. Hjärtskärande mörk Ricky Gervaisförnedring, men också David Bowies bästa sen Life on Mars, lätt. Jag nynnar, och får gåshud.

Lika mörk, kanske ännu mörkare, är Missing Child Appeal-sången från JAM, där ett ungt par framför journalistuppbåd ber sin sons kidnappare att lämna tillbaka deras lilla barn, med brustna sångröster och Casioackompanjemang.

Det finns en till underbar liten låt på JAM-DVD:n som jag inte hittar på YouTube, en mysig trallande låt som mimas av en förtvivlad tjock tant som ligger i ett träd medans en barbröstad, ännu mer förtvivlad man slår henne i rumpan med en hoppboll.

I nästa blogginlägg skriver jag säkert nåt om Jesus. Jävla kul kille. Men gamla testamentet är ännu bättre. Prova! Mycket böghat, försäljande av döttrar, naket vinsupande i tält och döttrar som super sina fäder underbordet för att kunna ha sex med dem – och då har jag kommit kanske 10-20 sidor....

Tills dess kan du alltid läsa det jag läser och se det jag ser. Mycket dumma kattvideos och religion.

Posted by Nose at 10:11 AM // Direct link to this post // 3 comments