Blog feed
Comment feedNOSEDEF 

Twitter

Illustrations


Flickr photos


Music (MySpace)


Leo & Frankki podcast


Videos


Latest posts

The blog has moved
R15N at Transmediale 2012
QR me
Hack Århus kick-off
Ladybug Invasion in Aarhus
David Lynch forces my video of him making an ass o...
Denmark and The King of Carrots
Curly Lou & Dorit Chrysler - Regntunga skyar
Orgelfussball!
Oven & Bread - Whale


Older posts

January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
August 2006
September 2006
October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
October 2007
November 2007
December 2007
February 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
April 2009
August 2009
February 2010
May 2011
January 2012
February 2012


music i'm listening to
Wednesday, August 30, 2006
3D Jonna


Hello Jonna! This is my good friend and new flatmate, welcome into threedimensional world, and to the new WG JON-JON!
Posted by Nose at 5:20 PM // Direct link to this post // 2 comments
 
Domo, the "...what?" robot
Found this on the kickass blog Hacked Gadgets. His name is DOMO, a complex little guy put together by MIT, and he's the cutest most absent minded little piece of machinery you've ever seen. Just watch his reaction when they give him a plastic bottle. You can feel his circuits going:

"...err, what?"
(pause)
"...so...what exactly do you want me to do with this...?"
(pause)
"eh..."
(pause)
"...ok, I don't get it, I'm just... just going to..."
(pause)
"...I'll put it over there on the table..."
(pause)
"...ok?"
Posted by Nose at 1:07 PM // Direct link to this post // 1 comments
 
Monday, August 28, 2006
3D me
Posted by Nose at 3:33 PM // Direct link to this post // 2 comments
 
Saturday, August 26, 2006
Keyhunt


Every time I unlock the door to our house I'm afraid I'll drop my keys down the hole below, through the widely spaced iron bars. And as I thought that thought coming home this morning at 02.00, I surely did drop them. Lucky for me, my flatmate Bart was home and could let me in.

When I woke up at 2 in the afternoon I was to hungover to go out on thetown to make expensive copies of my keys. So I set out to rescue them from the pit.

So, the adventure begins.
Posted by Nose at 6:52 PM // Direct link to this post // 1 comments
 
More summer photos
As summer is slowly dying, I finally got around to upload a retrospective to Flickr.Here's the Flickr-page if you prefer it that way.
Posted by Nose at 5:16 PM // Direct link to this post // 1 comments
 
Wednesday, August 23, 2006
Sommarn med Erika
Ljungtorvan har äntligen börjat flickra, här är hennes sommarset, med exklusiva bilder av mitt kök och min hall!

Posted by Nose at 6:00 PM // Direct link to this post // 1 comments
 
Tuesday, August 22, 2006
Doppelganger
I uploaded an image of myself to Retrievr to see if I had any lost twins. And boy, do I! Lookie:
Here are the full results.
Posted by Nose at 2:40 PM // Direct link to this post // 0 comments
 
Monday, August 21, 2006
Litschi vs Jiddisch
Elpistoler är lite klumpiga har jag hört, klumpigt att gå omkring med i handen, där den hör hemma och gör nytta. Pepparspray är jävligt svår att sikta med, lätt att förblinda sig själv. Då är den gamla hederliga tårgasen pålitligare. Brinner tårgas? Antagligen inte. Man kanske kan blanda den med något, om man nu kan få tillbaka gasen in i flaskan sen. Hade ju varit bra om man först kan spraya, och sen tända eld.

Diskuterade nyss vad i helvete "litschi" är. Jag var törstig, köpte en Sternburg och en Bionade Litschi. Som tur är så är min grann-spritbutik dessutom internetkafé, så killen i kassan bildgooglade litschi åt mig. Säga vad man vill, men fläder är det ju inte. Det är nån kinesisk skit.

Var på mitt första bröllop nånsin i lördags. Medelålders hollänsk-kanadensisk-tyskt flatbröllop dessutom. Jävligt god fisk fick jag. I kyrkan kunde min hjärna inte slappna av, gummor som gifter sig fick i tyska by-kyrkor (Henningsdorf) och 8-10 psalmer att hänga med i, blev lite mycket. Jag fortsätter att skifta inställning till religion minst varannan månad. När jag var jätteliten brydde jag mig nog inte, tyckte det var mysigt med änglar kanske. Vid 8 kanske jag täntke att "det finns något". Vid 13 hyste jag avsmak för allt vad religion hette. Vid 25 började jag hysa viss respekt för tro. För några månader sen gick jag tillbaka till hårdnackad avsmak. Nu ger jag lite respekt igen. Tror att jag tar ett slutgiltigt beslut inom 14 dagar.

Idag handlade jag grönsaker. Känner mig fin när jag köper färsk basilika. Ska fortsätta göra det, ofta hinner jag inte äta upp så mycket, jo basilika och avocado käkar jag nästan alltid upp, men andra grejor blir liggande. Men det är ju rätt billigt, och känns skönt att handla, så det ska jag göra.

När vi kollade på nån VM-match berättade Rebecca för mig att den härliga slagdängan "Bär ner mig till sjön" faktiskt är vad man idag skulle kalla en "turkhit", om originalet varit turkiskt, men i det här fallet tyskt. "Bei mir bist du schön" skulle den ha hetat. Fruktansvärt fruktansvärt roligt. Har frågat varenda tysk om det här, men inte en jävel känner till den. I lördags fick jag till slut ledtråden som ledde till sanningen. Tre kulturtanter spelade klezmer efter bröllopet, och visst fan, där dök den upp, men i instrumentalversion. Min chef dök upp lite senare på bröllopet, och jag visste att han satt inne med något. Jorå, han kände till den, men den var inte skriven på tyska utan på jiddisch! Tog en halvtimmes googlande, så hade vi det: Bei Mir Bist Du Shein.Svensk text:

Bär ner mig till sjön
Bär ner mig till sjön
Jag känner att jag måste i.

Och när du badat mig,
så ska du torka mig,
och när du torkat mig,
så vill jag i igen

Original

Bei mir bist du shein,
Bei mir host du chein,
Bei mir bist du alles oif di velt.

Oi was zu sheine meidlach,
Hob ich doch zehn fon dir?
Un oisgekliben fun zi alle.
Hob ich nor dir, dir, dir, dir.

Det där kan ni klura på. Och så kan ni lyssna på en gullig liten holocaust-överlevargubbe som sjunger den.

Igår var jag så jävla bakfull att jag inte orkade beställa pizza. Jag åt fem smörgåsar, kall spaghetti och tre glasstrutar.

Låten jag har i mitt huvud idag är "nu har vi ljus här i vårt hus, julen är kommen HOPPTRALALALAAA". Ska se om elpistolen kan få ut den.
Posted by Nose at 7:17 PM // Direct link to this post // 0 comments
 
Tuesday, August 15, 2006
Lite flickrande
Hej. Herrejävlar vad jag skriver nudå. Det hinner inte gå många timmar, så är jag igång igen, hamrandes på alla tangenter jag ser, små hammarhuvuden av järn på varje finger, låter förjävligt, men man kan inte slå sig på tummen när tummen är en liten hammare.

"Tumme" har blivit mitt vanligaste blogg-ord på senaste tiden, det har blivit både preposition, interjektion och kommatecken.

Det gör ont i halsen. Jag ordnar ikonerna på mitt windowsskrivbord. Bakgrunden är en skön bild av Röda Sten i Gbg som jag har snott från nåns flickr-sida. [letar lite] Här har vi den:Förresten, prova FlickrStorm, jävligt snabbt och fint sätt att hitta sköna bilder. Fast jobbdatorn hinner inte riktigt med. Börja med att kolla in själva Flickr om du inte har gjort det, en av det "nya" internätets sköna tjänster som utnyttjas av framförallt finansiellt stabila män mellan 20 och 30. Jag har ju jobb nu, och kan betala mina 185 € i hyra varje månad, så jag gissar att jag räknas dit.

Här är min Flickr-sida, här är mina favoriter, här är ett RSS-flöde som du kan slänga in i din bloggläsare (eller Netvibes, skitbra), för att automatiskt se vilka bilder jag laddar upp, din lilla fluktare. Här är mina bildern med flest kommentarer.

Men tillbaka till mitt jävla windowsskrivbord, ikonerna är helt oläsbara mot den där fina fina Röda Sten-bilden, får leta efter en bättre bild. Nån lokalpatriotisk skit måste det bli. Kanske min mors Tornedal eller min fars Värmland, fast i Värmland har jag väl knappt varit. Eller något jävligt kristet, farsans släkt är ju präster sen tidigt 1000-tal tror jag. Undrar om man hittar några bilder på dem? Gött, ett litet uppdrag.

Eller vänta, nu gör jag sådär igen. Jag skulle ju hitta en bild, inte släktforska. Först och främst skulle jag skriva ett blogginlägg. Nu blir jag snurrig.

[20 minuters släktforskning]

Hittade inte ett skit.

[jobb, flickrande]


Sök på Göteborg och sortera efter "most interesting"
, så hittar man ett och annat.Ojojoj, höga desktop-poäng på den här bilden. Spektakulära moln, skum på vågorna och sån skit, så ska ikonerna ha det.Klassiker från Kungsparken, inte pjåkigt plåtat, men lite deprimerande att stirra på när man jobbar.Den här har jag kräkits i. Tyvärr hade den nästan stannat, men spyan blev nog ändå den längsta jag lyckats åstadkomma till dags dato. Slänggungan har oerhörd potential.

Nu kommer det viktigt företagsbesök och kollar runt, men jag sitter ju och skriver det här i Word, ser säkert viktigt och business ut.
Posted by Nose at 3:44 PM // Direct link to this post // 4 comments
 
Monday, August 14, 2006
Hjälm
Nu är det svalt. Jag huttrade till nyss, så tog på mig ett par strumpor och en tröja, och överväldigades av njutning. Fantastiskt hur nice det kan vara att få ta på sig en tröja. Det var som en baklängesrysning, där kylan fick håret att resa sig och receptorerna från huden skickade tillbaka små rysningssignaler till hjärnan som gav mig en liten känslostorm.

Ska försöka matcha den känslan med en bra rulle. Vill se om Me and You..., men jag tar den med Eva en annan dag tror jag. Ska se vad jag hittade i Leos/min gamla lägenhet när vi hämtade hyllan.

[15 minuters letande]

Nähä. Överdådig jävla röra.

Ah. Clerks 2 och You, Me and Dupree. Dupree verkar rätt einfach, men Owen Wilson är ju alltid Owen, Owen Wilson, och bör ju vara tillräckligt njutbar. Såg nån intervju med honom, han verkar helt seg i huvudet, mys-seg och antagligen helt omöjlig som person.

Såg Thumbsucker häromdan, och känner att jag borde prova amfetamin. Eller gå tillbaka till tummen. Nog fan har jag ADHD, slacker-ADHD, kan inte fokusera på skit.

Men snart är våren här igen, med tigerkaka.

Jag försökte laga min hoj, tog ut den på promenad nerför Kastanienallee, till Zweitrad på Fehrbellinerstrasse, men dom jävlarna har bara öppet torsdag till lördag. Vad lever dom i för privat litet utopisamhälle, där man kan ha öppet och stängt hur fan som helst? På torsdag har de iallafall öppet till åtta, så då kan de ju få bita i min pedal.

Gick till Lidl och köpte nån slags räksalladspålägg, det var fantastiskt, inte själva handlandet, men ätandet, och sen lite äckligt när jag ätit ett halvt turkiskt fladenbrot med vitlöksräkor. Själva handlandet var en sån där idiotisk balansakt i frånvaro av varukorg, de vill tydligen inte att man ska handla, och avocadosarna var hårda. Men bitter lemon-läsken var lite lagom bitter, och räkorna har jag ju redan avhandlat. Toalettpapper är aldrig fel heller.

I frysen hade lite plast fastnat i istärningsblocket, såna lösningar kan man säkert köpa jävligt dyrt, det var ju rätt praktiskt att kunna lyfta upp isen med plasten, men äckligt. Det är inte ofta saker är praktiska och äckliga samtidigt. Slutar det med äckligt så är väl den praktiska delen desförinnan praktiskt taget meningslös. Men jag uppskattade den, uppfinningsrikedomen i frysfacket. Och sammanhållningen.

McFit imorrn tror jag. Gymet med den glada bananloggan. Tyckte att den hade en bygghjälm, men jag är inte säker längre. Varför skulle min hjärna lagt till en bygghjälm? För att den hade uppskattat det. De sponsrade Love Parade, vad säger det om ett gym? Ett av de billigaste är de också, det i kombinationen med Love Parade är underligt, tycker jag. Och lägg till en bygghjälm på det, ovanpå en banan. Är det en liten liten bygghjälm eller en stor stor banan? Det är enklare att göra en liten liten bygghjälm än en stor banan, men bananen hade armar, ben, ögon och mun, kanske näsa, och då vette fan om den inte behöver vara rätt stor för att fysiken ska fungera, den behöver ju en rätt stor hjärna innanför skalet, och människor i bananstorlek är fysikaliskt omöjliga har jag hört. Helt omöjliga att ha att göra med. Men det är klart att de har hjälm, annars är det ju så jävla lätt att rycka upp skalpen på dem, de är ju som gjorda för det.

Såg att nån TV-präst bevisade guds existens genom att att äta banan. "Se, så optimalt böjd och gul den är, hur den passar i handen, och har som ett litet handtag att dra i" osv. Sök runt på YouTube så ska du se att du hittar nåt fint, kanske till och med just den filmen.

Fyfan vad ont det måste göra när nån drar upp hjässan på en, en liten explosion av värme, skalet slits av längs ryggen och sidorna, man känner en sista rysning av kyla mot det nakna fruktköttet. Är du ung så stramar det och svider, är du gammal känns det knappt, det bara faller av.

Ok, nu blir det väl Owen då. Eller Clerks. Clerks blir det.

Skicka gärna in bildtips som kan passa ovanstående text, det är så trevligt med bilder, färger och sånt, man blir glad och pigg, men just nu vill jag bara trycka på "Publish Post" och kolla film. Jag lovar att lägga in era bilder här i efterhand.

Puss & kram.
Posted by Nose at 9:30 PM // Direct link to this post // 2 comments
 
Sunday, August 13, 2006
Räfflad Katt
Om en 20 min måste jag dra mig ut i regnet och släpa mig mot Hermannplatz, för att fortsätta sagan om Leo & Jonas på Gymmet. Har verkligen ingen lust. Det har inget med gym eller Leo att göra, det är bara en jävligt apatisk helg. Igår släpade jag mig ner till Xberg för en kaffe med Leo och Eva, sen drog jag hem för att kolla på film, slöwikipediasurfa, spela irriterande flash-spel, och dricka öl. Istället för att grilla lax eller gå på Jonnas fest.

Blev en bra Wikipediakväll med Wikipediakvällsmått mätt. Följande har jag researchat fram:


Den där jävla Lasse Holm-låten från 80-talet hette Canneloni Macaroni. Hittade ingen mp3:a. Men texten verkar gå såhär:

Campaniola Fiuggia Rolla
Quattro Stagioni
Marinara Cappriciosa
Kan inte låta bli

Jag blir fascinerad
Känner hunger, känner törst
Det gör mig passionerad
Det gör mig fylld av lust

Pescatore Vesuvio
La Busola Bombay
A-a-a-a-a-a-a-a-a-a
Vad ni frestar mig

Siciliana al tonne
Vegetariano
A-a-a-a-a-a-a-a-a-a
Jag får aldrig nog

Mammamia
Pizzeria
Canneloni Macaroni
Å Lasa-a-agne!

I Paris och New York City
London och Bombay
Har man specialmenyer
Ingenting för mig

Ge mig Macaroni
Canneloni och Lasagne
Spagetti och därmed pasta
Bara nämn dom vid namnOm din katt heter Räfflad Katt så skulle den på engelska heta Crincle Cut Cat eller kanske Ridge Cut Cat.


Får man stryk av tyska AFA om man har på sig en tröja med Hizbollah-brodyr? Har inte hittat något entydigt svar. Koncentrerade mig mer på att ta reda på huruvida Hizbollah är antisemiter än hur tyska punkare tänker. Berlin-vänstern är ju väldigt pro-israelisk med svenska mått mätt. Främst är vänstern "antifascister" och slåss med nazister och antisemiter. Israel-kritiken är en smula svagare. Leo påstår att han sett nazister med palestinasjal. Lite uppåner. På bilden ovan går iallafall gamla PDS, resterna av DDR-vänstern, med Hizbollarna.

Wikipedia säger såhär om Hizbollah:

Nasrallah has a history of making anti-Semitic statements (most infamously “if they [Jews] all gather in Israel, it will save us the trouble of going after them worldwide”[49]). Hezbollah's website, however, marks a distinction between "Zionist ideology" and Judaism. It sees the rejection of Zionism as an attitude hold across "races, religions, and nationalities". It likens Zionism to "the concept of creating 'Israel' by the use of force and violence, by stealing the Arabs’ lands and killing Palestinians". "[O]pposing the Zionists ideology is not opposing setting a home for Jews". Länk


Man får inte grått hår av att ha keps. Äntligen en rakt dragen slutsats, även om jag inte hittat några källor överhuvudtaget som utforskat kopplingen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hair:
Older people tend to develop grey hair because the pigment in the hair is lost and the hair becomes colourless.

http://www.kidshealth.org/kid/grownup/getting_older/gray_hair.html:
How early we get gray hair is determined by our genes. This means that most of us will start having gray hairs around the same age that our parents or grandparents first did.

http://www.mayoclinic.com/health/gray-hair/AN00310:
Gray hair is typically a result of natural aging. Pigment in the hair shaft comes from special cells at the root (base) of the hair. These cells are genetically programmed to make a certain amount of pigment (melanin) at specific ages. At some point in the aging process, these cells make less and less pigment until the hair has very little pigment. White hair has no pigment, and gray hair has some but not as much as a red, black or brown hair. (...)You can't prevent graying.


http://www.mayoclinic.com/health/gray-hair-in-child/AN01324:
Gray hair in a child is an uncommon problem and should be evaluated by a doctor or dermatologist. Causes of gray hair in a child include:
• Premature graying (canities). This is the same process that occurs with aging in adults when hair pigment cells simply stop making pigment. Most children with this condition are otherwise healthy. Premature graying may also be associated with other conditions, such as vitiligo, alopecia areata, thyroid disorders and anemia, including vitamin B-12 deficiency.
• Patches of white or gray hair (poliosis). Some children lack pigment cells in a patch of hair follicles at birth. Others lose hair color when the immune system accidentally destroys pigment cells in a localized area. Some forms of poliosis can be inherited. Poliosis may also be associated with certain skin disorders, such as vitiligo, and genetic disorders, such as Marfan's syndrome and Waardenburg's syndrome.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alopecia_areata:
A possible condition called Diffuse alopecia areata may cause a person with mixed grey and dark hairs to lose all their dark hairs at once due to a psychological trauma, causing the patient's hair to appear to have turned white overnight.Göteborg verkar inte vara Europas centrum enligt Esperantorörelsen

http://en.wikipedia.org/wiki/Esperanto: nämner inget om Göteborg.

http://en.wikipedia.org/wiki/Geographical_centre_of_Europe:
An ongoing debate concerns where the geographical centre of Europe is to be found. Different opinions are based on differing measurements, on the definition of the borders and extreme points of Europe, and on different ways of calculating the final result.Locations currently vying for the distinction of being the centre of Europe include:
• Bernotai, near Vilnius, Lithuania;
• Cíhošt [1], near Ledec nad Sazavou, Czech Republic - place of geometrical centre of CR.
• the village of Krahule, near Kremnica in central Slovakia;
• the small town of Rakhiv (actually, the village of Dilove, near Rakhiv) in western Ukraine; and
• Suchowola, north of Bialystok, in northeast Poland.

Current measurements
Ja det var väl allt för den här veckan.
Tack tack.
Posted by Nose at 1:34 PM // Direct link to this post // 3 comments
 
Sunday, August 06, 2006
Resonans
Min kavaj är indränkt i utsökt joghurtsås.

Inte mer än rätt att den skulle tvingas in under duschen efter att ha fått mysa i värmen under regnjackan, under den timmeslånga regnpromenaden från Manteufelstrasse till Eberswalderstrasse. Efter det väntade pedalhaveriet. Typiskt, skulle man kunna tänka, att pedalen lossnar första gången det regnar på en månad. Med det skulle man mena att det var osjysst gjort av pedalen, eller att det var ett väldigt osannolikt sammanträffande, men det var det nog inte, det var nog just bara typiskt. Det var nog bara vatten som behövdes på cykeln för att den skulle haverera. "Stadigt DDR-bygge" var min kommentar när Erika tjackade den. Bilder finns i tidigare inlägg tror jag. Försäljaren var en trevlig tjock gråhårig turk. Inga neurosedynskador.

Så brukar man annars känna igen mina cykelkontakter. Neurosedyncykelassistenter har de. Den första var precis när jag flyttat hit, hösten 2004. Köpte en annonstidning och tog mig till en avlägsen nordlig förort, en lummig skitig liten rostig cykelträgård. Cykelmannen var nog gråhårig där med. Neurosedynassistenten var svarthårig och visade mig den gröna hojen som skulle bli min. "Guck mal" sa han, assistenten, och pekade med sin lilla knasiga arm på någon fräsig feature, typ bromsen, och vips hade jag lärt mig ett par tyska ord. Särskilt "mal". Det är svåröversatt, ett praktiskt vardagsspråksord att slänga in här och där för att lätta upp och fylla ut. De hade säckvis med syltmunkar och bröd. Jag lämnade dem med goda mängder bakverk och en cykel som tappade vänsterpedalen sent samma kväll mitt på Alexanderplatz. En okänd kvinna såg mig med cykeln på spårvagnen och erbjöd sig att skruva fast den i igen, i sin trappuppgång vid 3-tiden på morgonen.

Den andra neurosedynassistenten såg jag först häromdan, han sålde mig en mutter till Evas stackars hoj. Reparatören själv vägrade ha med den att göra. Man kan inte ha frambromsar på kromade fälgar längre. De glider när det regnar. På 80-talet var det lugnt, bara det blänkte så var det bra med den saken, och regnade det så stannade man hemma och kollade på Alf. Så reparatören vägrade ta i hojen. Om han hade lagat punkan så skulle han lämna garanti, och då fick han inte lämna ifrån sig en hoj med gamla fuskbromsar. Jävla svenskmentalitet. Men bra för det allmänna. För allas bästa. Nu har han mer tid till att fixa en hoj som inte kommer vara farlig när han är färdig med den, och vår färdiga hoj kommer att stå i träda ett litet tag till, och inte utgöra någon fara i ett par dar. Så ur ett utilitaristiskt synsätt håller jag med. Och det är ju Evas hoj. Utilitarist går det alltid att vara om man själv inte blir offrad för den maximala nyttans skull. Skönt.

Min lilla röda tummetott gav iallfall inte upp i regnet, tack som fan för det. Och joghurtsåsen var utsökt som sagt, den hängde ihop med lika utsökt friterad haloumi-ost, jag blir nästan tårögd av tacksamhet till Berlin och AliBaba på Danzigerstrasse som bjuder på såna njutningar för en billig slant halv fyra på morronen. Efter en liten strapats.

Strapatsen blev iallafall rätt njutsam när jag gett upp försöken at cykla med en pedal, drog av regnhuvan och lät det ljumma regnet ösa ner. Lyssnade på Yo La Tengo:s "Last Days of Disco" och kollade på trafikljus genom rengdroppsreflexerna på glasögonen. Innan dess, medans jag fortfarande försökte cykla, viftade nån jävel med en cigarett i ansiktet på mig när jag cyklade förbi. Varför i helvete då?!? Jag skrek "fuck you" efter honom, men inte aggressivt nog såhär i efterhand. Nån gång måste jag misshandla nån ordentligt för att få ge igen på alla såna stunts jag utsatts för. Känner mig som en jävla hån-magnet ibland.

Men som sagt, det blev en fin om än melankolisk promenad till slut, som avslutning på en kväll med billig öl och underbart homogen och intern humor mellan mig, Leo och Eva. Man känner sig välsignad ibland, när man kan få dela glädjeämnen som att försöka uttala frågetecken i slut av meningar, mima trekantiga basist-munnar och gissa verb i Hänt i Veckan. Det blir nästan rundgång. Resonans i hjärnans humorreceptorer.

Min teori för kvällen/natten/morgonen är att allt mest har med svängningar att göra. Stämbandens frekvenser i bakfyllan, tankeresonans mellan vänner, våglängder som genljuder i mötet med böcker och filmer. Bra vibrationer, skulle Kikki Danielsson ha sagt på 80-talet innan hon börjat supa, eller kanske samtidigt som hon började supa. Just det exemplet kan ha gjort att forskare avskräckts från att studera resonansteori mer ingående. Antar och hoppas att de kommit över det nu.
Posted by Nose at 3:29 AM // Direct link to this post // 0 comments
 
Thursday, August 03, 2006
Tummetott
Väntar på att min lilla nyanlända iRiver ska ladda på sig lite musik medans håret torkar. Gillar namnet. Det ska vara ett litet i i början, sen får skiten heta vad som helst. Varför heter inte allting -Pod, och så byter man bara ut den första bokstaven? Ok, copyrightskydd och sånt förmodligen, men det hade varit en god idé, för då hade man behövt hitta på andra namn efter öPod, att luckra upp copyrajten/märkesskyddet här skulle alltså gynna kreativitet, som det ju är så populärt att hävda nuförtiden, så det hävdar jag. Och inte bara för att bli populärare, även om det ju vore trevligt, en fin bieffekt.

Fortfarande lite snurrig efter mitt livs första äkta gym-pass. Eller ja, det var ju ett provpass, det kanske inte räknas som äkta. Men jag var på ett gym, ett vanligt gym, för första gången, det är väl värt nåt. Försökte redan igår, men Leo cykelcirkulerade i Berlins södra förorter med shortsen som jag skulle låna, så till slut gav jag upp och cyklade hemåt, och mötte såklart Leo efter 2o meter. Idag blev det iallafall tränat, och firat med cola, sötsalta billiga sportdrycker - smakade litegrann som en ljummen fruktig kallsup, jordnötter, natursnacks & discount-kexchoklad utanför Lidl vid Tempelhof, medan en ungdomsbrottsling brände gummi i en liten jävla gokart.

Påväg hem såg vi en hund i koppel, bara det nämnvärt i Berlin, plus att det lilla djuret spjärnade emot, fullständigt rigid, och därmed drogs på tvären som om han vore uppstoppad, med klorna raspande i asfalten. Underbar scen, plus att den försökte äta upp mitt framhjul.

Du, nu har den laddat färdigt. Fin är den, liten och metallicröd. Men framförallt funktionell. När köpte jag senast en billig pryl som överträffade mina förväntningar? Billig skulle den vara, och ha inspelning, och 1 gig åtminstone. Men det toppar den med röststyrd inspelning som man kan ställa in i detalj, och en sjukt massa andra finesser, väckarklocksfunktion, tja, allt det där är kanske standard nuförtiden i små prylar, jag ligger kanske bara efter. Teknik jag köper brukar krascha så att man måste ta ur batterierna för att överhuvudtaget kunna stänga av dem, den finessen kanske ingår här också.

Fick hämta den hos en glad tjock lägre medelålders karl ett par trappor upp, med rolig glugg mellan tänderna, och väldigt lite kläder.

Lyssnar på konstig, rolig & jävligt arty ljudkonst/berättelser av Miranda July. Hon gjorde filmen Me, You and Everyone We Know, nämnde jag den i nåt inlägg kanske? Se den iallafall. Fy fan vad gött att se en 5-åring sexchatta om bajs på film. Mycket mysig film, även om det där bajsexemplet kanske inte får det att framstå så. Den ska jag se om snart. Googla efter mp3:an "Bruce Lee", en kort liten pärla, en liten dialog om ett Bruce Lee-trick, som smärtar i själen, åtmistone hos mig, ni fattar när ni lyssnar.

Vad är det för dag? Torsdag. Det är alltid torsdag när jag ställer mig den frågan. Nej, det är det inte, jag ställer mig den frågan på tisdagar och onsdagar också, men på torsdan blir jag förvånad av svaret: det är torsdag! Veckan är strax slut, torsdagarna rycker liksom bort mattan under fötterna på mig. Imorrn är det pre-helg, och inte fan vet jag vad som väntar. En pingismatch med Leo, kanske en lugn fredagkväll, om jag lyckas. Jag kan inte supa på fredagar längre sen jag börjat jobba heltid. Då däckar jag typ kl 01.00, och mår sjukt sjukt hela lördagen, och börjar repa mig på söndan. Bättre att chilla på fredan & kunna göra nåt av lördagkvällen tänker jag. Helst skulle jag nog slippa iochförsig. Jag gillar inte att umgås med fler än 3 personer åt gången egentligen. Ytterst sällan mår jag bra av det. Vet inte hur mycket det märks. Jag vill inte att det ska vara så, men det tar så mycket energi att jobba emot det.

Kom äntligen på en vettig förklaring till varför jag gillar att läsa filosofi, lingvistik, sociologi och sån skit på fritiden. Jag vill veta varför jag t.ex inte gillar större folksamlingar, och om jag kan ändra på det, och hur fan då?

Det borde finnas forskning på om folk faktiskt blir som sina föräldrar. I hur stor utsträckning, på vilket sätt, och varfördå? Varför är väl lite knepigare, det andra är väl bara att mäta. Tipsa mig.

Vill ju inte att mina ungar ska bli folkskygga.

Imorrn ska jag sjunga i min metallic-rödmålade tumme medans jag cyklar till jobbet. Jag sjunger högre på hojen dag för dag. Sen får vi se om det går att klippa ihop nåt skönt av det och slänga på lite instrument. Sjunger bara nonsensord tyvärr. Skicka gärna nån mening du vill att jag ska sjunga, på valfritt språk. Jag är rätt ointresserad av att skriva texter, jag vill bara använda rösten som instrument, jag gillar ljudet och det är skönt att använda stämbanden. Särskilt om man är bakfull. Sång är nästan lika viktigt som kaffe. Skrev om det i "Hangover Mixtape"-inlägget, det funkar bra med att lyssna på Sinatra eller Morrissey också, men mina egna stämbandsvibrationer är som en len massage mot huvudvärken. Ibland ger jag bara irriterande stönanden i bakfyllan, men är jag ensam sjunger jag hellre.

Funderade på att dra ner på kaffet häromdan, för första gången är det uppenbart att jag har ett fysiskt beroende, jag skiter nästan helt i hur kaffet smakar, mjölk vill jag iofs för fan ha i, men utan kaffet sätter huvudvärken i. Kanske kan gå över till koffeinpiller eller huvudvärkstabletter för att skona tänderna som redan ser 40 år gamla ut, eller så får jag börja sjunga på jobbet.

JA, äntligen! Kom på att jag kan ställa tummetotten på röststyrning och se om jag pratar i sömnen. Lovar att blogga det eventuella resultatet.

Sov gott.
Posted by Nose at 10:40 PM // Direct link to this post // 4 comments