Blog feed
Comment feedNOSEDEF 

Twitter

Illustrations


Flickr photos


Music (MySpace)


Leo & Frankki podcast


Videos


Latest posts

The blog has moved
R15N at Transmediale 2012
QR me
Hack Århus kick-off
Ladybug Invasion in Aarhus
David Lynch forces my video of him making an ass o...
Denmark and The King of Carrots
Curly Lou & Dorit Chrysler - Regntunga skyar
Orgelfussball!
Oven & Bread - Whale


Older posts

January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
August 2006
September 2006
October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
October 2007
November 2007
December 2007
February 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
April 2009
August 2009
February 2010
May 2011
January 2012
February 2012


music i'm listening to
Monday, April 23, 2007
Amusement


Helgens bästa bilder! Kanske skriver lite kommentarer senare.
Posted by Nose at 12:59 PM // Direct link to this post // 1 comments
 
Friday, April 20, 2007
Battery Life End


Igår dog allt.

Jag har hittat en gammal laptop för ett tag sen, en gammal Dell med konstig strömkabel. Jag försökte karva bort överflödigt gummi som hindrade den att gå in i våra fina tyska uttag. Den såg ut ungefär som våra gamla ojordade uttag, och trots koleldning och toaletter med små bajs-hyllor i, så är det 100% innihelvete omöjligt att hitta ett ojordat uttag i Berlin. Gummikarvandet var kul i sig, men det sprakade fint om kontakten när jag satte i den, och en lampa dog. Jag hade iallafall inte kopplat kabeln till laptopen.

Jag letade och letade efter en ny kabel som inte skulle kosta mer än en ny laptop. Tillslut kom Ebay till min hjälp. Ebay krävde dock att jag skulle bekräfta mitt medlemskap med hjälp av en kod i ett snigelpostkuvert som jag aldrig fått. Det skickades automatiskt ut ett nytt. Till min förra adress. Eftersom jag inte kunde logga in så kunde jag heller inte ändra adress.

Efter några dagar tittade jag in i mitt förra bohag, och visst hade det kommit post. Jag plockade på mig lite andra kvarglömda grejor, grabbade kuvertet och stack. Dagen efter på jobbet plockade jag upp kuvertet. Kuvertet hade nu förvandlats till en TV-licenspåminnelse.

Efter jobbet åkte jag tillbaka till den gamla lägenheten igen, letade och letade och letade. Inte i helvete fanns kuvertet där. Jag tog ett litet bord istället.

Kuvertet låg i min nya lägenhet, rentav i min säng.

Beställde och fick kabeln redan nästa dag, och den funkade fint, laptopen funkade fint. Nästa dag tog jag den till jobbet, plus laddare och mobilladdare eftersom telefonen började dö. Väl på jobbet fanns inga laddare där. Jag hade stuvat om väskan en gång för att få plats med laptopen och lagt de svarta laddarna på mitt nymålade svarta golv, där de nu låg kvar och smälte in. Laptopen och telefonen dog. Jag laddade inte laptopen så länge, men möjligtvis behövs ett nytt batteri.

På Ebay hittade jag ett billigt Wifi-kort. Försäljaren fanns även i fysiskt butiktillstånd någonstans i Schöneberg, men bara till 18. Jag rusade till bussen efter jobbet, en knapp från mina nya Skunk Funk-jeans hoppade av när jag slank genom en kontorsdörr. Jag var i Schöneberg fem över halv sex. Gatan jag skulle till syntes icke. Jag gick åt ett håll, såg en Sparkasse som jag ändå behövde. Där fick jag en vägbeskrivning, gatan låg åt andra hållet, så jag fick gå tillbaka samma väg jag kom. När vägbeskrivningen tog slut fanns där ingen gata. Men en busskarta! Ah, inte så långt dit, har fortfarande 10 minuter. Klockan 18 stängde butiken någonstans på en fortfarande oupptäckt gata. Jag linkade till tunnelbanan.

Stängde kavajen och hörde ploppet av den andra av tre HM-knappar som hoppade ner på trottoaren. Första gången jag behövt stänga den på några dagar. Vädret blir kallare igen. Bytte från U-bahn till spårvagn och kom på att jag inte har nån nyckel till den nya lägenheten, och ingen möjlighet att ringa någon med nyckel.

Vi bor iallafall vid ett fint laptopcafé där jag kunnat hänga i timmar om jag haft ström och wifi-kort.
Posted by Nose at 2:30 PM // Direct link to this post // 2 comments
 
Monday, April 16, 2007
Het helg


Mycket mysig helg. Ruskigt jävla het.

I fredags hängde jag med rådjur, kaniner, ekorrar, gräs, ryssar, danskar och gräs. Istället för en "mata inte djuren"-skylt så hade parken en liten diktad "mata oss annars dör vi"-vers på ett plakat. Prästens lilla kråka cirkulerade en sunkig liten damm och hoppade upp på rumpan på alla rådjur som kom nära. Kom hem och drack lite drinkar med Jonna, såg den fantastiska 80-talsrullen Tuff Turf med en ung James Spader och en sjukt ung Robert Downey Jr, han såg ut att vara 12. Konstant underhållande highschoolaction - solglasögon, rockkonserter, hår, dance-offs, cykelvåld, gängslagsmål, Ferris Bueller-kupp på en Country Club, saxofoner. Somnade stenhårt på 80-talsskinnsoffan som jag inte slängt ut än, vaknade lite stel kl 11 nästa dag.

Mötte upp med Leo och Hannes på Treptower Park-loppisen, kollade in oerhörda mängder billigt och ohyggligt dyrt skräp. Leo fick en sladd, jag fick en silverglänsande stereo, ett litet backgammonspel och ett bord, Hannes köpte världens vidrigaste lilla apa med tjockt läppstift, blund-ögon med tjocka ögonfransar, ståendes på alla fyra med svansen i vädret. Se Flickr-bilderna ovan.

Kände att jag hade bra shopping-flow, och det bekräftades med råge av en mycket underlig Muzak-upplevelse. På Skunkfunk körde de samma Stevie Wonder-låt som jag precis haft i öronen. Köpte ett par jeans på stört. På HM blev jag dock helt brädad. Jag har inte oerhört höga förväntningar på HM:s bakgrundsmusik, men när jag är i provrummet så kör de först en underbar Stereolab-låt, helt utan hit-potential, och efter det Loving You med Minnie Riperton, en låt som man aldrig kan få ur huvudet om man sett den engelska serien JAM, där den mimas av en tjock tant i ett träd som får smisk. Jag kunde inte sluta skratta, köpte ett par brallor och shorts. Muzak-konceptets effektivitet får anses vara bevisad.

Sen var det sidenslips och drinkar på trottoaren utanför mitt fönster med svenskar, tyskar och amerikaner som gällde. Sjukt nice. Tyckte tyvärr inte nån av grannarna som ringde snuten. Snutbilen gled fram vid 22, de bad oss försynt sänka musiken litegrann, och flytta stolarna en meter närmare husväggen för att inte blockera gångbanan. De har fan inte mycket att göra. Vid halv två drog herrskapet vidare, jag nöjde mig med en sängfösare och min skinnsoffa.

Söndan blev en liten lördag i repris, för bordet/hyllan jag köpte på lördan lyckades jag inte bära samtidigt som stereon, så jag fick ta mig tillbaka. Tog en frukost med Lina och Rebecca vid Boxi först, och kollade in Linas lilla råtta. Fick mig en fin Yack Fou-tröja på Boxi, en fantastisk iskaffe på vägen, plockade upp min bordshylla ( vad fan är det förnåt?), satt på den lilla bryggan vid kanalen och drack öl. Värmen var dödande, skuggan var perfekt.

Avslutade helgen med världens trevligaste tvättstund, på tvätterian Schnell & Sauber på Torstrasse. Tvätt för 2.50, mysig cafédel med trådlöst internet (och Jonnas Mac), drack en Bionade, tittade ut på Torstrasse genom skyltfönster och chattade med syrran och kusin Nils. När jag kom hem höll Pauls pojkvän på att installera vår tvättmaskin (bra att ha händiga bögar tillhands), vilket kändes praktiskt och vemodigt med tanke på min fina tvättstund. Men de öppnar ju 6 på morronen, så jag kan ta en kaffe där före jobbet kom jag på, och myste av vårsommarvälbehag.
Posted by Nose at 11:48 AM // Direct link to this post // 1 comments
 
Friday, April 13, 2007
Orange sommar


Fan vad jag vill ha den här hojen. Många spekulanter, får besked efter helgen. Har vi tur så hojar jag på den här, och Leo på en snarlik blå i nästa vecka, fett med cruising och skit.Sen vettefan om jag inte skulle komplettera med den här:Och de här godingarna om jag hade haft en jävla massa stålars över:

Posted by Nose at 1:13 PM // Direct link to this post // 0 comments
 
Sunday, April 01, 2007
Knut Trinkt Blut


Tar en paus i flyttpackningen och postar förra veckans favvoteckning. Här ser du mer av veckans knåpande:

http://www.flickr.com/photos/nose/tags/illustration/


Snart bär det av mot Gormannstrasse, Schönhauser Allee har gjort sitt.
Posted by Nose at 1:24 PM // Direct link to this post // 3 comments