Blog feed
Comment feedNOSEDEF 

Twitter

Illustrations


Flickr photos


Music (MySpace)


Leo & Frankki podcast


Videos


Latest posts

The blog has moved
R15N at Transmediale 2012
QR me
Hack Århus kick-off
Ladybug Invasion in Aarhus
David Lynch forces my video of him making an ass o...
Denmark and The King of Carrots
Curly Lou & Dorit Chrysler - Regntunga skyar
Orgelfussball!
Oven & Bread - Whale


Older posts

January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
August 2006
September 2006
October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
October 2007
November 2007
December 2007
February 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
April 2009
August 2009
February 2010
May 2011
January 2012
February 2012


music i'm listening to
Wednesday, March 28, 2007
Vår


Våren är kommen, och gubbdjuren tittar ut.
Posted by Nose at 9:13 AM // Direct link to this post // 2 comments
 
Friday, March 23, 2007
A friendly man

För att förvirra lite: Stereolab med låten The Free Design, har i övrigt inget med bandet The Free Design att göra. Men den har en jävligt fin Abba-stöld i slutet.


Lite fler populärkulturella reflektioner såhär på fredag eftermiddag. Har fått en helt jävla lysande refräng i huvet, Friendly Man av 60-talssyskonen i The Free Design. Tänk stråkar, nylonsträngade gitarrer, bomullsmjuk stämsång, sånt man behöver i lurarna när man hänger utanför kontoret och luktar på blommorna;

Friendly maaaan, friendly maaan.
Friendly man, na na na na.
A friendly maaaan, friendly maaan.
Friendly person.

Textraderna däremellan klagar lite på att det är svårt att hitta trevliga män/personer. Alltså inte bara män utan människor i allmänhet. Vilket de på ett sinnrikt sätt får in med eftertryck i refrängens sista rad. Lysande! Hela texten här. Underligt att varken Madlib, Stereolab eller Mouse On Mars använde sig av Friendly Man på remixplattan The Free Design - The Now Sound Redesigned.
En annan underskattad Free Design-låt är helt klart Daniel Dolphin. Den handlar om den mysiga delfinen som heter, vänta nu, Daniel. Han är nice, leker med barnen och visar dem korallrev och all möjlig kid-pleasing shit. Tills han går loco och kidnappar deras morfar:

Daniel took our grandpapa away through the waves
they couldn’t find him anywhere in the coral reefs or caves
But three days later Daniel came, but they killed him angrily
But not before he brought to shore a tiny old brand new baby

Fler korallrev, ond bråd död, och livets under. A tiny old brand new baby. Som han tog med sig till stranden? Hursomhelst, barnen lägger ingen skuld på Dannyboy:

Daniel Dolphin was a real friend,
he knew more than he said
Smart as Daniel was
he used his heart before his head
No one would believe he was
as bright as what we said
No one knew he loved us.
Posted by Nose at 1:34 PM // Direct link to this post //
 
Thursday, March 22, 2007
Bitches Ain't Shit


Ok, när vi ändå är igång, slänger in förra helgens låt, Bitches Ain't Shit. Ben Folds tolkar Dr Dre. Jag, Jonna och Lotta släpade oss hem från Picnic i söndags morse och skrålade med i den melankoliska refrängen - "Bitches can't haaaang with the streets". Innan dess satt vi på nån tunnelbana och sjöng "Jag vill hellre dansa med vargar". Tänk dig en Orup-cameo i den rullen, med hans gula cowboy-outfit från LP-omslaget till "Orup 2".

Jag kollade igenom gamla Orup-videos på YouTuben för ett tag sen, det levde fan inte riktigt upp till de gamla minnena. Inte Milli Vanilli heller. Återstår bara Herrey's.

Det finns en bild på mig, Anders och Nenad på dagis, i Hawaii-gear och guldmikrofoner, när vi sjunger Sommarparty På Stranden. Leo trodde att vi altid gick klädda så på mitt dagis. Underbart. Jag minns att jag hade på mig min pyjamas-overall på dagis en gång, för jag kände mig så jävla superhjälte i den. Funkade inte lika bra som hemma. Jag hade guldmockassiner i Herrey's-vågen också.

Dessa musikinfluenser och modeuttryck utgjorde dock högst 50% av min uppväxt. Måste skriva mer om skateboards och Twisted Sister som motvikt till dagis-bögigheten. Eller ja, hur jävla hetero var Twisted Sister egentligen? Fast de stod ju och höll råa köttstycken på ett omslag, det var fett.
Posted by Nose at 11:39 AM // Direct link to this post // 0 comments
 
Heatvision And Jack
Jaha. Vad kan vara bättre för att spräcka bloggtystnaden än en halvtimmespiloten från 1998 av HeatVision And Jack, som Fox nobbade, om den f.d. astronauten Jack Austin (Jack Black) som efter att ha utsatts för oerhörda mängder av solenergi blivit världens smartaste man, och hans talande motorcykel HeatVision (röst av Owen Wilson), regisserat av Ben Stiller?

Resultatet kanske inte riktigt når upp till konceptets omätbara potential, men vafan.

Posted by Nose at 11:29 AM // Direct link to this post // 0 comments