Blog feed
Comment feedNOSEDEF 

Twitter

Illustrations


Flickr photos


Music (MySpace)


Leo & Frankki podcast


Videos


Latest posts

The blog has moved
R15N at Transmediale 2012
QR me
Hack Århus kick-off
Ladybug Invasion in Aarhus
David Lynch forces my video of him making an ass o...
Denmark and The King of Carrots
Curly Lou & Dorit Chrysler - Regntunga skyar
Orgelfussball!
Oven & Bread - Whale


Older posts

January 2006
February 2006
March 2006
April 2006
May 2006
June 2006
July 2006
August 2006
September 2006
October 2006
November 2006
December 2006
January 2007
March 2007
April 2007
May 2007
June 2007
July 2007
August 2007
October 2007
November 2007
December 2007
February 2008
April 2008
May 2008
June 2008
July 2008
August 2008
April 2009
August 2009
February 2010
May 2011
January 2012
February 2012


music i'm listening to
Friday, October 27, 2006
Shiny hair Chomsky
Ok, we all agree that Noam Chomsky is a cosy old fart, but look at him in 1969! Wow, what a handsome dude. And what about this opponent-bloke in the debate, this William F Buckley Jr. Slimy, but in a smoooooth way, and with a good bite. You don’t get many debates of thise elevated levels of intelligence, wits, rhetorics and shiny hair anymore. And it seems Chomsky hasn’t gotten any smarter or calmer in the last 40 years – he was ALWAYS like that. Imagine him at the age of 8. Scary. Enjoy.

Noam Chomsky vs. William F. Buckley Debate : Part 1 of 2


Noam Chomsky vs. William F. Buckley Debate : Part 2 of 2
Posted by Nose at 10:06 AM // Direct link to this post // 1 comments
 
Thursday, October 26, 2006
OPC end of life
Hej igen.

Svårt att pressa ut nåt ur tangentbordet när det fått ligga och damma igen, men har man en bloggjävel så har man väl ett visst ansvar.

Japanska Fattiga BambiriddareIgår kom en japanska förbi för att plåta mig och Jonna när vi kollar på video. Ett plastskydd på hennes gigantiska Mamiya-kamera hade fastnat, satt som helt jävla fastsmält, vi satt och vred på det, åt fattiga riddare och försökte komma på filmer som både jag och Jonna gråter av, kom överens om att prova Bambi. Den har jag inte sett, men jag blir tårögd av The Incredibles, så det borde funka. Kameran vägrade, vi fick ta en regncheck.

Fina lilla webbjävelÄntligen har jag fått så gott som klart webbsajten åt Livekonstkollektivet MELO . Blev rätt fin, säkert buggig fortfarande. Jag har haft så jävla mycket ångest av att inte kunna fokusera på att få klart den, ska aldrig göra en webbsajt igen. Eller jo, så fint som det blev, blir det säkert fler. Så jävla svårt att uppskatta hur lång tid tar bara, när man gör de så sällan, små kodfel tar timmar, och mycket börja-om-från-början-grejor.

LäderlappenOm du missade 1966 års BatmanZ-bar härommånaden, och det gjorde du, för vi var typ fem personer där, och om du var där så gömde du dig jääävligt bra. Jo, om du missade den då, så missade du den säkert ett par dar senare igen, på ZMF, och nu får du fan börja skärpa dig, för det är lätt den bästa superhjältefilmen som gjorts, åtminstone sen den första batmanrullen från 1943. Den har jag inte sett, men den lär vara en pärla med rasistiska påhopp på japaner och utan superskurkar. Men 60-talsfilmen hade allt som TV-serien hade, inklusive den jävligt fitte svärmorsdrömmen Adam West. Alla skurkar var självklart representerade, Cat Woman är sjukt het, och gör självklart ingenting förutom att förföra Batman. Jokern har en liten äcklig mustasch under det vita sminket, kan man se i närbild.

Öppningsscenen snurrar runt på nätet iallafall, den där Läderlappen hänger i en Läderlapps-stege från Läderlapps-helikoptern med en haj i ena benet.

Finsk-svensk hostilitetNär vi inte har allt för jävla mycket att göra på jobbet så odlar vi fientligheten mellan de nordiska länderna. Norge får ta mest stryk, för de har inga representanter. Danmark tar ingen på allvar, så våldsamheterna blir blygsamma. Finland däremot, är en värdig fiende. Fulla, oberäkneliga och beväpnade. Vi tvingade Kniv-Janne att kolla på den fortfarande häpnadsväckande underhållande
Perkele. Det är talande hur roligt Finland är i sig, det måste vara Galenskaparnas enda sketch som inte blivit outhärdligt tråkig med tiden.

MEN. Finnarna kontrar. I hög form. ”Kummeli” heter de tydligen, finlands hetaste (enda?) komiker. Två odödliga Sverigeporträtt har de gjort, på YouTuben under titlarna Sverige och Meanwhile in Sweden. ”Sverige”-låten kan jag inte få ur mitt huvud (Jag tycker om Lennart, han tycker om mig, Fem gånger om dagen, måste tvätta sig). Vilket leder in mig på...

Humor i toner[Uppdatering: kommer på att jag ska återanvända den här rubriken, jag jobbar ju med laserskrivare nuförtiden. Hur kunde jag missa den dubbelbottnade humorn när jag skrev den? Stryp mig.]

Förutom ovan nämnda finska pärla går jag och nynnar på ytterligare två melodier framtagna i rent underhållningssyfte. Den första och främsta är förstås när David Bowie sjunger ”Pug-nosed face” i Extras. Hjärtskärande mörk Ricky Gervaisförnedring, men också David Bowies bästa sen Life on Mars, lätt. Jag nynnar, och får gåshud.

Lika mörk, kanske ännu mörkare, är Missing Child Appeal-sången från JAM, där ett ungt par framför journalistuppbåd ber sin sons kidnappare att lämna tillbaka deras lilla barn, med brustna sångröster och Casioackompanjemang.

Det finns en till underbar liten låt på JAM-DVD:n som jag inte hittar på YouTube, en mysig trallande låt som mimas av en förtvivlad tjock tant som ligger i ett träd medans en barbröstad, ännu mer förtvivlad man slår henne i rumpan med en hoppboll.

I nästa blogginlägg skriver jag säkert nåt om Jesus. Jävla kul kille. Men gamla testamentet är ännu bättre. Prova! Mycket böghat, försäljande av döttrar, naket vinsupande i tält och döttrar som super sina fäder underbordet för att kunna ha sex med dem – och då har jag kommit kanske 10-20 sidor....

Tills dess kan du alltid läsa det jag läser och se det jag ser. Mycket dumma kattvideos och religion.

Posted by Nose at 10:11 AM // Direct link to this post // 3 comments
 
Monday, October 09, 2006
JAAAAM
Leo undrade nyss om jag börjat eller slutat leva, förmodar att han refererar till det spartanska bloggandet. Kollade lite på Shaun of the Dead igår, det är väl så det är, jag lever vidare, under olika former.

Förra veckan hade jag tvångssemester. Mitt knegjobb blev av med sitt kontrakt, och därmed mitt jobb, men kunde stuva över mig på andra arbetsuppgifter, förutsatt att jag tog ut fyra dagars semester. Den femte var ju den tyska enhetsdagen, och då måste man ju tvångsfira ändå. Veckan innan semestern avslutades på världens sämsta jävla bögklubb, när Jory fyllde 25. Fantastiskt roligt såklart. Och sen en omgång Uno på Paules Metal Ecke, som var ett kärt återseende, där muckade jag gräl med stammisarna när jag hade flyttat hit.

Söndan var bakfull.

Måndan var första dagen på semestern, och första dagen av jobb. Hade en hemsida att göra åt ett dans/konstkollektiv, och visuals för GrimeStep International. Jonna hade ett tyskaprov och en engelskakurs att klara av. Vi slöade, morrade och hade en skön ångestmåndag, som avslutades med Anna, Moa, Björn, Fredrik, Malena, vodka, vin, öl YouTube, leopardmönstrade paraplyn och en ank-atrapp.

Tisdagen var bakfull.

Paul hade lämnat en massa DVD:er, däribland JAM, brittisk riktigt underbar becksvart humor, helt vidrig. Simpla skämt utdragna till halvtimmesångest. Kände igen vissa dialoger tyckte jag, och fattade tillslut att det är en favorit-Stereolab-låt, vafan den nu heter, helt är uppbygd av JAM-citat. Nothing To Do With Me heter den ja.

På onsdan kom jag igång med jobbandet på allvar. Blev finfina grejor, det finns lite bilder på min Flickr-sida, och mer kommer, ska försöka lägga upp ett klipp av de dansande robotarna och wrestlande japanerna som projicerades över hela övervåningen på Club 103 i lördags. Blev rätt fett.

Idag är jag lite sjuk och sitter och segar på jobbet.

Over / Oveur.
Posted by Nose at 4:47 PM // Direct link to this post // 4 comments